Mingl kutak

Oslobodite se starog da otvorite put novom

Oslobodite se starog da otvorite put novom

Zatrpani ste i dalje slojevima odeće, starim i nepotrebnim stvarima? Izađite iz zimskog sna, proleće je stiglo.

Sa prvim zracima sunca i temperaturom od plus 20 u najavi, sve nas polako zahvata prlećna groznica. Simptomi su veoma ozbiljni i to su sledeći:

Ne možete da skinete osmeh sa lica, u kuću retko da ulazite, idete u šetnje Adom, Avalom, Košutnjakom i drugim izletištima.  Još jedan simptom je povećani priliv energije. Onda budite sigurni da ćete je upotrebiti za prave stvari. Izlažite se sunčevim zracima koji su sada blagi i blagotvorni, a umesto u bioskop i kafić, pravac na partiju odbojke sa prijateljima. Bilo bi divno ako biste pored ovog prešli sa bakinih sjajnih sarmica i maminih baklavi na neku laganiju hranu sa manje belog brašna, belog šećera i masti, a prešli na više svežeg povrća kupljenog kod uvek nasmejanih i proverenih bakica na pijaci J.  

Pokušajte da pokrenete stvaralačku energiju u sebi.

Ako kod kuće imate 5-6 par starih patika, gomilicu polomljenog posuđa, oštećenih stvari i nepotrebnih sitnica koje skoro nikad ne koristite...Rešite ih se!  Ostavite jedan do dva para patika u kojima ćete trčati, pešačiti i slično, a ostalih se oslobodite. Evo ja danas uradih tako i odmah skupljam parice za par novih, udobnih i u veselim bojama. Sitnica, ali sitnica koja će me učiniti srećnom. Sve dok u rezervama čuvamo gomile starih stvari, nećemo otvoriti put novom.  To je prosto takav univerzalni zakon za sve stvari. Eto između ostalog i za ljubav.

Dok niste raščistili sa starom, izgladili stvari i prešli preko toga, neće se ukazati prilika ni za novu. A pogotovu ako niste zadovoljni sobom. Uvek je najbolje kreativnu energiju usmeriti na neki novi početak- novi hobi i novu zanimaciju koja će vas ispunjvati. A kada budete ispunjeni, zadovoljni i uspešni, to će se pozitivno odraziti i na druge. Više ćete pleniti, a zna se da, ako ne možete da promenite svet, menjajte sebe.

Zato odvrnite vašu omiljenu pesmu, stavite i komšijama do znanja koliko ste veseli zbog proleća i pravac napad na (za početak) prljave prozore. Em trošite kalorije, em pomažete ionako zauzetim ukućanima i radite nešto korisno, em ribate u ritmu muzike i najvažnije: čistite prljavštinu, kako na prozorima, tako i u sebi. Otvarate nove vidike.

 

Autorka: Tijana Vujadinović

 

Slika je odavde.

Najnovije