Mingl kutak

Sve za 999,99 dinara

Sve za 999,99 dinara

Gledam razne sajtove sa popustima i razmišljam koliko puno novca mogu da mi uštede te specijalne ponude. Ovo i može biti vaš slučaj ako nemate prirodnu sklonost, kao što imam ja, da kupujete stvari kao što su modle za kolače, novu vrstu rama za sliku koja je već uramljena, dva sata u slanoj sobi dve osobe, kao i kul popust na teretanu koja košta samo 600 dinara mesečno i nalazi se u Rakovici, ali ovo poslednje nisam znala kada sam kupovala kupon.

Ono što sam poslednje naručila bilo je sat vremena relax masaže u nekom studiju. Ijao, za manje od 500 rsd! Sjajno, ja moram da se opustim, umorna sam, ukočen mi je vrat od sedenja i blago istegnut mišić od pokušaja da špagu uradim bez zagrevanja (i pohvalim se društvu). Dakle uzimam, zakazujem telefonom već za sutradan  i baš sam entuzijastična.

Sutradan dolazim na lice mesta. A, vidi, vidi...Šta tu piše? Pa, ovo je viša škola za devojke koje uče da postanu maserke i kozmetičarke. E, prima me jedna nasmejana devojka koja se ubrzo raspričala sa mnom: ”Jeste, jao, malo sam umorna, pa vi ste mi šesti od jutros...” 

U daljoj priči saznajem da devojka plaća za tu ustanovu školarinu koja bi bezmalo bila dovoljna da plati studije arhitekture i plus ove masaže radi za ”dž”, jer je nekom palo na pamet da to nazove praksom.

I da, devojke zapravo pristaju da plaćaju za školarinu, a po 10-ak mušterija dnevno odrade besplatno u cilju sticanja znanja i prakse. Lepo je to, ali ja vidim, da ona i nema mnogo šta da praktikuje, jer devojku, iako je meni postala draga, moram da iskritikujem da ima tehniku zvanu ”drobilica za beton”. Naime, došla sam na relax masažu, a kući se vratila sa modricama...

Ovo ne mora biti slučaj svugde, ima korisnih i zanimljivih ponuda, ali je oprez preporučljiv, kao i to da se dobro raspitate o centru koji tu uslugu obavlja, bilo putem gugla, bilo telefonskim pozivom.

Drugarica je na primer išla na nadogradnju noktiju po posebnoj ceni. Oni bi inače trebali da budu tako sjajni sledećih mesec dana, ali su se njoj raspali za tri dana, a ne radi kao zidarka. Uz to je bila oštećena i njena prirodna nokatna ploča.

Dakle, iako nam neke ponude mogu uštedeti novac, nekada krajnji rezultat neće biti onakav kakav smo očekivali. Zapitajmo se da li je ponekad bolje dati veću sumu novca i biti zadovoljni, ili se uštekati za nekoliko stotina, a napraviti veću štetu od koristi ;) .

 

Autorka: Tijana Vujadinović

Najnovije