Mingl kutak arhiva

Tribine o sadašnjosti

Tribine o sadašnjosti

Krajem marta je, u klubu privatne Ekonomske škole i Gimnazije «Dr Kosta Cukić» iz Zemuna, održana prva u nizu tribina o aktuelnim pitanjima društvenog života.

Na prvoj tribini o pozitivnim i negativnim aspektima sporta govorio je Mlađan Šilobad, bivši košarkaš i poslovni direktor KK Partizan; Milivoje Karakašević, bivši stonoteniser i proslavljeni sportista; dr Zoran Gortnar, profesor fizičkog vaspitanja kao i učenici škole - aktivni sportisti. Svi sagovornici su se saglasili da je bavljenje sportom izuzetno važno za pravilan psiho-fizički razvoj, ali da je važno i redovno školovanje, jer sportska karijera najčešće kratko traje.

Veći deo tribine bio je posvećen pitanju da li je sport danas ono što je nekad bio  i kakve opasnosti vrebaju spotiste. Pričalo se o sve aktuelnijoj temi u poslednje vreme, a to je smrt sportista na terenu, pa su u tom smislu pokrenuta mnoga pitanja od toga koliko sportisti koriste doping sredstva,preko toga koliko je sport postao mašinerija za pravljenje novca i da li sportisti postaju žrtve profesionalizma.

Najnovije