Mingl kutak arhiva

Dobrodošli u svet majmunčeta i tarabe

Dobrodošli u svet majmunčeta i tarabe

Obožavaš svoj online život i stalno si na mreži, ali su ti došli „preko glave“ silni pozivi da nekome šalješ cigle za kuću ili počupaš korov na virtualnoj njivi. Probaj Twitter.

Sem za praćenje vesti i poznatih ličnosti čiji stavovi su ti značajni i bliski, Twitter je značajno sredstvo društvenog aktivizma, pa tako na njemu ljudi svakodnevno razmenjuju svoje misli i stavove o bitnim društvenim događajima.

Sem što možes pratiti tebi značajne „tviteraše“, oni kojima je zanimljivo ono što ti pišeš će pratiti tebe. Twitter ti daje  mogućnost da uz pomoć samo 140 karaktera sa ljudima koji te prate podeliš stavove, misli, ali i da (ukoliko pišeš, stvaraš ili samo misliš) staviš link koji vodi do tvog bloga, neke vesti ili pesme koje smatraš značajnim.

U prvo vreme, Twitter ti može delovati dosadno, ali to je samo dok ne shvatiš koliko je korisan i lak za korišćenje. Da ne bismo dalje objašnjavali, evo sjajnog teksta Istoka Pavlovića koji daje odgovore na pitanja Čemu to služi i šta zapravo radi taj Twitter?

Evo i Mingla na Twitter-u pod nadimkom @minglportal

Autorka: Jovana Ćirić

Najnovije