Mingl kutak

Generalna skupština Unije srednjoškolaca Srbije

Generalna skupština Unije srednjoškolaca Srbije

Jedanaestog i dvanaestog maja u sali Opštine Vračar u Beogradu održana je generalna skupština Unije srednjoškolaca Srbije, koja je okupila više od 60 predstavnika srednjih škola članica.

Tokom prvog dana, srednjoškolci i srednjoškolke sumirali su rezultate ovogodišnjeg projekta Srednjoškolci za srednjoškolce (SzS), u okviru koga je prilikom Dana volontiranja, drugog decembra, prikupljen novac za finansiranje učeničkih akcija. Predstavnici 16 škola koje su dobile grantove na konkursu za projekte „Kultura i mladi“ prezentovali su dosadašnje realizovane aktivnosti svojih parlamenata.
Učesnici su potom formirali četiri radne grupe, koje su razmatrale teme komunikacije i vidljivosti UNSS-a, SzS projekta, saradnje sa vladinim sektorom i obrazovanja u budućnosti. Neke od diskusija dale su i praktične rezultate, pa je tako formirana Fejsbuk grupa za komunikaciju među članovima koji se aktivno interesuju za praćenje rada parlamenata na nacionalnom nivou i koja bi trebalo da olakša protok informacija koje se tiču aktivizma. 

Drugi dan skupštine bio je namenjen izglasavanju pitanja važnih za dalji rad UNSS-a. Usvojena je nacionalna strategija za period od narednih godinu dana i izabrani novi članovi upravnog odbora organizacije.

Posle predstavljanja osmoro kandidata, usledilo je glasanje. Novi upravni odbor Unije srednjoškolca Srbije čine: Kristina Marjanac i Saša Pešić iz Bečeja, Emilija Radojev iz Bele Crkve, Stefan Kujundžić iz Kraljeva i Jovana Božičković iz Bačke Palanke.

Upravnom odboru želimo mnogo ideja, motivacije, pozitivne energije i nešto sreće da svoje zamisli sprovedu u delo!

Generalne skupštine UNSS-a mesta su uspostavljanja prvih kontakata sa svetom aktivizma, druženja, razmene iskustava i generisanja pozitivne energije za rad i zalaganje u učeničkim parlamentima koje učesnici predstavljaju. Ukoliko ste i vi među ljudima koje interesuje proširenje angažmana u UNSS-u, važno je da znate da će upravni odbor u roku od dve nedelje raspisati konkurs za lokalne koordinatore i PR tim, pa vas pozivamo da pratite naš sajt, pošaljete prijavu i na taj način otvorite sebi mogućnost za nezaboravnih godinu dana saradnje s ljudima iz cele zemlje, ali i drugih zemalja Evrope.

 

Javila nam je Jovana Georgievski

Najnovije