Mingl kutak arhiva

Divac Ideja Forum

Divac Ideja Forum

Divac Ideja Forum, drugi u seriji jednodnevnih događaja posvećenih prezentaciji i razmeni ideja o tome kako poboljšati položaj mladih ljudi u Srbiji, održan je u petak, 18. maja u beogradskom Domu omladine. Događaj je organizovan u okviru projekta „Vrednosti mladih u Srbiji“ koji je namenjen prvenstveno mladim ljudima a pokrenula ga je Fondacija Ana i Vlade Divac uz donatorsku pomoć USAID-a i Instituta za održive zajednice (ISC) kako bi se nа jednom mestu okupili predstavnici civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Na Forumu su predstavljeni predlozi projekata i akcije koje se bave temama: borba protiv nasilja, zdravlje mladih ljudi, kultura i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, obrazovanje i zapošljavanje i zaštita životne sredine. Sve ove projekte i ideje osmislili su mladi aktivisti i članovi omladinskih organizacija iz cele Srbije.

Osim stavova značajnih zvanica među kojima su Meri Vorlik, ambasadorka SAD u Srbiji, Žarko Obradović, ministar nauke i prosvete, Snežana Klašnja, pomoćnik ministra omladine i sporta, Ana Divac, predsednica Fondacije Ana i Vlade Divac, na konferenciji su prikazani i rezultati medijske kampanje „Stvarno važno“.

Kampanja „Stvarno važno“ ima za cilj pokretanje šire društvene akcije usmerene ka promovisanju pozitivnih ljudskih vrednosti kod mladih i njihovog okruženja. 

Najnovije