Mingl kutak arhiva

Sav taj glamur

Sav taj glamur

Namerno sam sačekala da prođu sve maturske večeri velikih maturanata, a znala sam da su prošle jer je moja škola to uradila poslednja. Sve u svemu bilo je prelepo i uvek bude. Dovoljno je da svako bude zadovoljan svojim izgledom i odmah imamo pune prostorije dobrog raspoloženja. 

Uopšte ne želim da pričam o količini neprimerenih kombinacija ili nečemu sličnom. Hoću samo da vam kažem da se u izboru prvo vodite svojim izgledom. Jako je bitno probati najrazličitije modele, nikada ne znate šta vam može stajati ma koliko vam se to u prvom trenutku činilo pogrešnim izborom. Takođe, povedite nekoga ko je najobjektivniji i ko će vam stvarno reći sve što misli. U mom slučaju je to tata. Tako da ne budite isključivi u biranju pratnje za kupovinu. Jako je bitno da znate koliki vam je budžet, jer je bespotrebno gledati nešto što ne možete da priuštite, štaviše može samo da pogorša situaciju i oteža izbor. 

Devojke, nemojte se isključivo vezati za haljine, ako naiđete na nešto za šta mislite da oslikava vaš karakter, ne dajte se ubaciti u kalupe, već slobodno eksperimentišite. Bićete unikatne i definitivno zapamćene.

Najveća zabluda je da vam treba puno novca da biste se kompletno spremili. Krenite malo ranije u potragu i obiđite neke zabačenije butike i prodavnice. Bićete iznenađeni koliko je veliki izbor, a i tako sprečavate pomalo neprijatnu situaciju da neko ima istu kombinaciju kao vi. Nemojte se zaletati, dobro razmislite i budite sigurni da ste napravili najbolji izbor.
Naravno tu je i opcija šivenja haljine ali vam o tome ne mogu mnogo reći, jer nemam iskustva, ali je bitno da budete sigurni da vam takav model stoji i da je osoba koja vam šije sposobna za takvu kreaciju. Obratite pažnju na izbor materijala.

Što se tiče šminke i frizure koje su podjednako bitne kao i odeća/obuća nemojte se opterećivati. Ako ne možete da priuštite profesionalnu uslugu razmislite koga imate od familije i prijatelja kojima to dobro ide i zamolite ih da vas srede. Njima će to biti pohvala, a vi ćete biti kompletno spremni.

I, ne zaboravite još jednu stvar, najbitniju. OSMEH.

 

Autorka je Jelena Radivojević

Najnovije