Mingl kutak arhiva

Japanizuj se

Japanizuj se


Japanizam je jedini regionalni festival posvećen japanskoj pop-kulturi, a biće održan od 5. do 8. jula u Domu omladine Beograda, u organizaciji društva Sakurabana i Ambasade Japana.

Ovogodišnja tema festivala glasi "Fantasy", dakle, zmajevi i vilenjaci, vitezovi i nindže, čarolije i super moći, pirati i čudovišta, i sve ostalo što upotpunjuje japansku viziju fantastike.

Na festivalu ćeš u specijalnoj Artist Alley zoni moći da pronađeš unikatnu odeću, nakit, radove domaćih umetnika inspirisane Japanom. Osim toga, imaćeš priliku da se susretneš sa predstavnicima izdavačkih kuća koja se bave stripom ili temama u vezi s Japanom, kao i sa gostima iz inostranstva, kod kojih je moguće nabaviti različitiu anime i manga odeću.

Ako si aktivni gejmer ili gejmerka, pronaći ćeš mesto u Game Room-u isprobavajući najnovije gejming konzole i taman se možeš prijaviti za turnir u video i kartičnim igrama. Biće organizovan i anime kviz u kome možeš staviti na probu svoje poznavanje kako popularnih tako i manje poznatih stripova i serija.

Znaj da će biti i zanimljivih predavanja gde će se predavači potruditi da svim posetiocima približe žanrovski fenomen "Magical girl", a gost Japanizma biće Rastko Ćirić, ilustrator i profesor animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beograd.

Ovogodišnji Japanizam otvara projekcija filma "Berserk" iz 2011, rimejk TV serije iz devedestih, a biće prikazana još dva bioskopska anime filma.

Takođe, ako želiš da naučiš više o borilačkoj veštini ninđucu, o origamiju, stvaranju mange, igri Go, tokijskoj uličnoj modi i kostimima, poseti Japanizam.

Više informacija ćeš dobiti na www.japanizam.com
Slika je odavde

Najnovije