Mingl kutak arhiva

Kad kažem ŠLF

Kad kažem ŠLF


Većina vas će pomisliti da sam nasumice napisala slova u naslovu, ali nadam se da će bar neko znati da sam mislila na Šabački letnji festival. Održan je na Starom gradu u Šapcu, u prelepom ambijentu tvrđave, tik uz reku, od 7. do 12. avgusta. Žao mi je što vam tek sada pišem o tome, ali nisam imala vremena. 

Drugarica i ja smo se spakovale i iz Beograda krenule put Šapca, prvenstveno zbog benda "Dubioza kolektiv" koji je nastupao treceg dana festivala, ali smo odlučile da idemo na ceo festival, jer je ceo program stvarno bio odličan, po našem muzičkom ukusu. I nismo se pokajale.
Prvo, sve pohvale za organizatore, s obzirom na to da je to manji festival, koji iz godine u godinu ima odličan program i ove godine su proslavili 10. rođendan. 
Pored već poznatih bendova, veliki prostor se daje mladim demo bendovima što je za svaku pohvalu.
Takođe sve pohvale za organizatore i bend KKN koji su prve večeri imali peh, da im je na samom početku nastupa nestala struja, greškom jedne zmije koja je ušla u trafo stanicu i napravila kratak spoj, jer su drugog dana malo ispomerali program i našli mesta da Kanda, Kodža i Nebojša nastupe još jednom. Zbog toga hvala i bendu i organizatorima jer je nastup bio sjajan.

Osetila sam potrebu da vam pišem o ovom festivalu jer je zaista odličan, sa pomalo intimnom atmosferom. Upoznale smo dosta ljudi koji su, kao i mi došli u Šabac zbog festivala. Atmosfera je opuštenija nego na većini festivala, ulaz je bespalatan, a za one koji su možda više za sedeljka varijantu, ispred tvrđave su bili postavljeni video bimovi na kojima je sve išlo uživo, tako da ste opušteno mogli da sedite ispred tvrđave i uživate u nastupima.
Organizatori su obezbedili i besplatan kamp za posetioce tako da je sve kompletno odlično odrađeno. 

Sledeće godine, svi put Šapca, nećete zažaliti.

Autorka aka avanturistkinja je Jelena Radivojević.

Najnovije