Mingl kutak arhiva

Mi smo saznali, a ti?

Mi smo saznali, a ti?

Savetovalište za mlade u Leskovcu je u okviru projekta ,,A ja...?'' vrednog 84 280 dinara, koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta u okviru konkursa ,,Mladi su zakon'', realizovalo jednodnevne obuke mladih u Leskovcu, Crnoj Travi, Grdelici, Medveđi i Bojniku, na temu diskriminacije. Obuku osmišljenu kao kombinaciju klasične radionice i forum-teatra prošlo je ukupno 103 mladih uzrasta 13-19 godina, srpske, romske i albanske nacionalnosti, koji su po svojoj želji, uz pomoć vršnjačkih edukatora Savetovališta, već ponovili ili se pripremaju da ponove obuku za grupe svojih vršnjaka, i svuda realizuju ulične akcije u kojima dele promotivne flajere svojim sugrađanima.

Kroz obuku polaznici i polaznice su naučili razliku između pojmova stereotipi, predrasude i dskiriminacija, proširili svoje znanje o diskriminisanim grupama i naučili kako da prevaziđu predrasude pomoću tehnike forum-teatra, a uz to se dobro zabavili i stekli nova poznanstva.
Iako je projekat završen, kampanja se nastavlja. Pokaži svoj stav, prihvati različitosti. Jer svaki čovek predstavlja vrata drugačijeg sveta!

Za sve informacije o daljim aktivnostima možeš se informisati na fejsbuk stranici Savetovališta.

 

Autorka: Ana Zdravković

Najnovije