Mingl kutak arhiva

Supermen kao onlajn novinar

Supermen kao onlajn novinar


Tabloidizacija koja je prisutna u mnogim svetskim medijima zahvatila je i imaginarni list "Dejli Planet", u kome radi poznati strip heroj Klark Kent. U najnovijem izdanju "Di-Si komiksa", popularni Supermen daje otkaz, rezigniran zbog "žutih" tema o kojima novine pišu, i pokreće sopstveni onlajn portal.

U novom izdanju stripa Klark daje ostavku na mesto novinara "Dejli Planeta" i žali novinarstvo koje se odalo jeftinoj zabavi, otkrio je pisac stripa, Skot Lobdel.

- Klark će pozvati svoje kolege da mu se pridruže u borbi za istinu i pravdu na američki način - rekao je Lobdel, a prenosi britanski "Gardijan".

Umesto šeprtlje kakvom se Supermen predstavlja kada se ne bori protiv zla, videćemo jednog ozbiljnijeg Kenta koji pomoću interneta i radija izveštava o neospornoj istini, ističu autori.

Klark Kent je u "Dejli Planetu" radio od četrdesetih godina, a njegova ostavka je, prema rečima Skota Lobdela, "odraz nezadovoljstva mladog muškarca povodom zadataka koje mu nameće medijski konglomerat".

- Supermen je verovatno najjači čovek na svetu, ali pitanje je koliko dugo može da izdrži da mu neko diše za vratom i tretira ga kao najbezvrednije biće na planeti. - zapitao se Lobdel.

Izvor: Blic
Slika je odavde.

Najnovije