Mingl kutak

Još malo pa volontiraš

Još malo pa volontiraš


Unija srednjoškolaca Srbije, organizator sada već poznatog srednjoškolskog okupljanja, najavljuje treći po redu Dan volontiranja koji će, kako je rečeno, ove godine biti najmasovniji i najzanimljiviji. 

Ovaj koncept podrazumeva da srednjoškolci i srednjoškolke na jedan dan volontiraju u javnom i privatnom sektoru, a da preduzenici doniraju određenu svotu novca u Prvi srednjoškolski fond, čiji je osnivač Unija srednjoškolaca Srbije. Iz Fonda  se kasnije po principu konkursa za učeničke projekte dodeljuju sredstva učeničkim parlamentima. Na taj način podstiče se razvoj srednjoškolskog aktivizma i omogućava parlamentima, koji inače nemaju sopstvene izvore finansija, da sprovode akcije u okviru svojih škola i lokalnih zajednica.

Treba da znaš da će UNSS u 2013. raspisati konkurs za projekte učeničkih parlamenata, na kome će biti podržane najbolje ideje. Tema konkursa biće naknadno određena, a za sve predloge povodom teme predstojećeg konkursa, UNSS te poziva da im pišeš na uo@srednjoskolci.org.rs

Srednjoškolci za srednjoškolce je samoodrživ projekat. To znači da se vrlo mali deo Fonda svake godine ostavlja za pokretanje projekta naredne godine.
 
Priprema ovogodišnjeg Dana volontiranja je u punom jeku, a na njemu je angažovan čitav UNSS tim. Ako želiš da se i tvoja škola uključi u sprovođenje Dana volontiranja, obrati se UNSS lokalnim koordinatorima unss-koordinatori@googlegroups.com, koji će ti se ubrzo javiti kako bi mogao da se organizuješ sa svojim društvom.

Za veb sajt UNSS-a klikni ovde, Fejsbuk stranicu ovde, a ukoliko hoćeš da ih zapratiš na Tviteru, ovde

Najnovije