Mingl kutak

Šta nam je s muzejem?

Šta nam je s muzejem?


Zapitaš li se nekad, dok šetaš pored reke novobeogradskom stranom, ili posmatraš sa Kalemegdana, šta se dešava sa zanimljivom građevinom koja nosi naziv Muzej savremene umetnosti? Poželiš li nekad da obiđeš ovu modernu galeriju koja zadovoljava sve savremene muzeološke principe? Nažalost, priča o ovom savremenom muzeju nije savremena. 

Poznati fotograf Marko Krunić nedavno je snimio kratki film "Šta se dogodilo sa Muzejom savremene umetnosti?" u nameri da još jednom skrene pažnju na propadanje ove insititucije kulture.

"Jula 2012. navršava se pet godina od kada je zgrada Muzeja savremene umetnosti zatvorena za javnost zbog radova na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji koji sve do danas nisu okončani", navodi se u obrazloženju filma, koji je postavljen na Jutjub, a kameru i režiju potpisuje mladi fotograf, koji na ovaj način želi da još jednom opomene javnost kada je ova tema u pitanju.



Treba još da znaš da je Muzej savremene umetnosti jedan od najreprezentativnijih namenski građenih muzejskih objekata u Srbiji, koji je 1987. proglašen i za kulturno dobro.

Ako te zanima da li radi ovaj muzej, radi, ali ne svojim punim kapacitetom. Sve aktuelnosti prati na zvaničnom sajtu muzeja.  

Slika je odavde

Najnovije