Mingl kutak arhiva

Kad ti je dosadno, ti žvrljaj

Kad ti je dosadno, ti žvrljaj


U školi nekad mora da bude i dosadno, da l' zato što nismo dobro raspoloženi ili zato što ne volimo tematiku koja se obrađuje na nekom času, sve zavisi od nas.
Dok profesor zaneseno predaje nešto što se nas se ne zanima mnogo, moramo da ostanemo mirni i glumimo kako je sve u redu. I jedino što možemo da uradimo je da uzmemo svoju školsku svesku i počnemo da žvrljamo po njoj. Ako sačuvamo ove naše crteže hemijskom olovkom i različitim markerima i bojicama, osetićemo svu nostalgiju za davno prošlim danima (i neće nam sve izgledati tako strašno kao tada kada smo išli u školu, jednom, davno). 

Engleskinja Andrea Džozef uvek je volela da žvrlja na časovima, takoreći bila je jako dobra u tome, pa je kasnije dobila ideju da od ove tinejdžerske discipline savladavanja dosade proba da napravi nešto što zaista jeste događaj u globalnom svetu razigrane pop-kulture - prikaže sve stranice svojih svezaka iz srednjoškolskih dana. 

Njenih ruku dela sada su postala deo masovne kulture, što u prevodu znači da se slobodno umnožavaju i da su prihvaćeni kod šire publike, posebno mladih. Sasvim je izvesno da se žvrljotine iz njene školske sveske mogu videti na nekom zidu u obiku grafita, ili na nekoj majici koji nosi urbani čovek

Kada pogledaš njen blog, biće ti jasno koliko joj je kreativnosti nadolazilo u trenucima dosade u školskoj klupi.

Ukoliko i ti iradiš slične radnje i stvarno izgleda dobro, uvek možeš da otvoriš svoj blog, skeniraš svoje sveske, i šeruješ! Nemoj da ti neko garantuje da se to ljudima neće dopasti! Jeste da je mnogo sličnih sadržaja na internetu, ali ne zaboravi da je originalnost individualna, i da danas, sutra i o tvojim grafikama možemo da pišemo.

 

Najnovije