Mingl kutak arhiva

Dan robotike i mehatronike u Politehnici

Dan robotike i mehatronike u Politehnici


Inspirisana manifestacijom “Dani budućnosti – ROBOTIKA“ i učešćem svojih učenika na njoj, POLITEHNIKA – škola za nove tehnologije, organizovaće u petak, 14.12. Dan robotike i mehatronike.

Ovaj jednodnevni događaj će se odvijati u prostoru Škole (Bulevar dr Zorana Đinđića 152a, Novi Beograd).

Najznačajniji gosti, koji će održati prezentacije i predavanja su naučnici Centra za robotiku iz Instituta Mihajlo Pupin, profesori i asistenti sa Katedre za signale i sisteme Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Katedre za mehatroniku, robotiku i automatizaciju Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Publici će biti prikazana i video-prezentacija takozvanog „koncepta budućnosti“ kompanije FESTO, sa posebnim akcentom na bionici – aplikaciji principa identifikovanih u prirodi na projektovanje injženjerskih sistema.

Učenici Škole koji su članovi Sekcije za LEGO robotiku će prikazati nove robote koje su kreirali. Ideja tima POLITEHNIKE jeste da gradi nove i jača postojeća partnerstva, jer ona školuje i buduće studente, inženjere i naučnike koji će, u bliskoj budućnosti, nalaziti svoje mesto i u ovim najznačajnijim institucijama i kompanijama u Srbiji.

Izuzetan odziv na koji je POLITEHNIKA naišla pozivajući ovako eminentne goste govori, na prvom mestu, o tome da značajne institucije i kompanije prepoznaju važnost kvalitetnog obrazovanja mladih generacija, To bi trebalo da preraste u trend, jer je od izuzetne važnosti za budućnost i napredak celog našeg društva.

Raspitaj se još malo na zvaničnoj Fejsbuk strani ove škole.

Slika je odavde.

Najnovije