Mingl kutak arhiva

Diznijeva najlepša ljubavna priča?

Diznijeva najlepša ljubavna priča?


Dan zaljubljenih ove godine stigao je ranije, pišu brojni američki mediji. Najromantičniji praznik ovoga puta došao je onog trenutka kada su iz studija Dizni odlučili da poklone svima svoju novu ljubavnu priču. 


Ostvarenje Paperman nalazi se u trci za Oskara, u kategoriji najboljih kratkometražnih animiranih ostvarenja. Film je premijerno prikazan u junu prošle godine na festivalu u Francuskoj, a kompanija Dizni u celosti ga je postavila na svoj Jutjub kanal krajem januara. 

Tako je priča o mladom biznismenu koji traga za ljubavlju na prečac osvojila srca publike širom sveta. 

Smešten u romantično, crno-belo okruženje Njujorka iz četrdesetih godina prošlog veka, Paperman kombinuje staru, dobru 2D animaciju sa novim kompjuterskim tehnologijama. 

Producentkinja Kristina Rid u saopštenju kompanije Dizni navodi da cilj nije bio da se napravi sasvim realističan film već da se uz umetnički dodir i kompjutersku tehnologiju dostigne originalna, ali i dalje magična izražajnost. 

Inspirisan delima fotografa Ensela Adamsa i Berenis Abot, film je od strane kritičara ocenjen kao jedan od vrhunaca Diznijeve animacije, i jedna od najlepših Diznijevih ljubavnih priča. 

Pogledaj ceo film:


Da li i ti misliš da je ovo najromantičnija Diznijeva priča? Koji je tvoja omiljena animirana romansa?


Izvor: B92

Najnovije