Mingl kutak arhiva

Novosađanka stipendira talentovanog srednjoškolca

Novosađanka stipendira talentovanog srednjoškolca


Jedna Novosađanka, koja je insistirala na tome da ostane anonimna, želi da pomogne nekom od maturanata koji žele da upišu fakultet, a nemaju dovoljno novca za troškove studentskog života.

Naime, ona je spremna da jednoj osobi koja ima sve predispozicije da fakultet upiše na samofinansiranje, mesečno daje stipendiju u vrednosti od 150 evra.

Prema njenim rečima, zasad je planirala da izdvoji novac u trajanju jedne školske godine, ali, ukoliko odabrani stipendista ili stipendistkinja opravda očekivanja u vidu dobrih ocena i uzornog ponašanja, postoji mogućnost da finansiranje bude nastavljeno do kraja studija.

"Imamo dovoljno novca za nas i dve ćerkice, a pored toga izdajemo i jednu kuću, pa bih sredstva od toga usmerila u dobre svrhe. Oko mene postoje ljudi kojima je potrebna pomoć, ali verujem da ima puno onih koji se nalaze u daleko nezahvalnijoj situaciji, i želim da omogućim nekom od njih da se školuje", kaže ona za Radio 021.

Ona poručuje svim maturantima, odlikašima, čiji su roditelji nezaposleni, da joj pošalju uverenje u evidenciji sa biroa, izveštaj o dobrim ocenama iz škole, kao i kratku informaciju o sebi na mejl: stipendija2013@gmail.com.

Izvor: 021

Fotografija je odavde

Najnovije