Mingl kutak arhiva

Znamo (oboje) ili samo znam

Znamo (oboje) ili samo znam


Znam da ne misliš ništa loše o meni. Znam da nikada nisi ni pomislio ništa loše, a oboje znamo da nikada nisi ni imao razloga za to. Znamo oboje da sam se trudila svim silama da za tebe budem najbolja, a takođe oboje znamo da sam to bila i kada se uopšte nisam trudila da budem. I sam si mi govorio da si pokušavao da mi pronađeš makar jednu manu ali nisi uspeo.

Hmm, da... Bila sam ti najbolja. Bila sam ti sve. Vratila te u život - tako si govorio. Pričao da me voliš. Da je naša ljubav jača od svega. Da, ljubavi, volela sam te kako nijednog pre tebe nisam. I sada te volim isto tako. Ali ne znam da li smem isto da kažem za tebe. Dosta vremena je prošlao od kada mi nisi rekao Volim te. Sećaš se da si mi ranije to stalno govorio? Ja se sećam. Sećam se svih trenutaka provedenih sa tobom, svih tih trenutaka u kojima sam neizmerno uživala. Ne mogu ti opisati koliko si me činio srećnom, ne mogu objasniti šta bih osetila kada bi me samo pogledao tim tvojim plavim okicama, kako sam ih zvala.
Ta sigurnost koju sam osećala u tvom zagrljaju, osećaj da je ceo svet moj kada si pored mene, pa čak i one naše svađice... nikada ih neću zaboraviti. Naravno, ti si bio u pravu i kada nisi, jer sam uvek želela da me, kad se izvičemo jedno na drugo, poljubiš onako kako samo ti znaš. I da sve bude kao pre. Znaš li koliko mi nedostaje da me zoveš "vaško moja"? Dugo me nisi tako nazvao. Znaš li koliko mi nedostaje ono naše dopisivanje koje je obično trajalo po ceo dan? Sada mi se jedva javiš jednom dnevno. Želim da znam šta se dešava. Ali ti uvek promeniš temu kada počnem da pričam o tome. 

Mozda ti više nisam toliko dobra. Reci mi ako sam ja negde pogrešila. Reci mi, jer ako jesam, pokušaću to da ispravim. Reci mi jer ne mogu više ovako. Samo želim da bude kao pre. Samo želim da me opet zoveš: "vaško moja".


Autorka: Rada Jakšić
Fotografiju smo našli ovde

Najnovije