Mingl kutak arhiva

Ovo je "Gogoljijada"

Ovo je "Gogoljijada"


Uz pomoć svojih profesorki srpskog jezika i književnosti Marije Hajdić i Žarke Svirčev učenici Ekonomsko trgovinske škole osmislili su multimedijalni čas naslovljen "Ništa nije onako kao što izgleda, ili Druženje sa Gogoljem, Nušićem i Kovačevićem", kako bi svojim vršnjacima približili školsko gradivo.

U svojevrsnom teatarskom maniru projektnim predavanjem đaci su otkrili stvaralaštvo tri  komediografa: Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, Branislava Nušića i Dušana Kovačevića, i to kroz formu skeča i filma.

Prepuna sala Gradske biblioteke i više nego dobar je pokazatelj da se trud učenika, koji su treba reći sve sami odradili, bili scenaristi, glumci, reditelji, i više nego isplatio jer je bio prijemčiviji za njihove vršnjake. Svi profesori i srednjoškolci su se složili sa mišlju da je ovo dobar i kreativan način da se nešto novo nauči i da je svima potrebno više ovakvih časova.

Koliko je čas bio uspešan pokazao je i kviz na kraju predavanja koji je potvrdio efikasnost ovakvog načina prezentovanja gradiva, jer, na od preko dvadeset pitanja netačno je odgovoreno tek na dva. Reći ćemo da su tog momenta odškrinuta vrata nekim novim školama budućnosti jer verujemo u njih.


     

Ovde pogledaj celokupan materijal koji su napravili kreativke i kretivci bečejske Ekonomsko trgovinske škole. 
 

Najnovije