Mingl kutak arhiva

Pozorište beogradske Filološke gimnazije traži podršku

Pozorište beogradske Filološke gimnazije traži podršku

 


Učenici Filološke gimnazije u Beogradu, nakon pauze od 4 godine, ponovo su pokrenuli projekat pripreme pozorišne predstave za najveći međunarodni Festival Antičke Drame na Siciliji.

U gradu Palazolo Akreide, nedaleko od Sirakuze, ovaj festival tradicionalno okuplja srednjoškolce i studente iz čitave Evrope. Festival nije takmičarskog karaktera, ali godišnje ugosti samo odabanih 50 škola i fakulteta, među kojima su se ove godine, kao jedini predstavnici Srbije, učenici Filološke gimnazije sa obradom Euripidove Medeje. Za obradu scenarija i postavku predstave su se postarali sami učesnici, koji već mesecima vredno rade na ovom kreativnom projektu, a za koordinatore projekta postavljeno je dvoje profesora. 

Na Siciliji treba da nastupe 19. maja i tamo da ostanu 3 dana za vreme kojih im INDA (Istituto Nazionale del Dramma Antico) obezbeđuje smeštaj i hranu. Međutim, troškovi puta i produkcije nisu pokriveni od strane organizatora, pa stoga učesnici (devet učenika i dva profesora koordinatora) i dalje tragaju za sponzorstvom. 

Ako znaš kako da im pomogneš da dođu do potrebnog novca ili imaš predlog kome mogu da se obrate, javi se što pre na pr@srednjoskolci.org.rs.

Ne zaboravi da uvek možeš da pomogneš i tako što ćeš šerovati vest dalje kako bi je više ljudi videlo.

Najnovije