Mingl kutak arhiva

Počinju 17. pozorišni susreti učenika gimnazija

Počinju 17. pozorišni susreti učenika gimnazija


Već sedamnaest godina za redom, učeničke organizacije Sopče i Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije, u saradnji sa upravom škole, tradicionalno organizuju Pozorišne susrete učenika gimnazija Srbije. Svake godine Pozorišni susreti okupe gimanazijalce iz većine gradova Srbije, gde se oni takmiče u glumačkim veštinama, ali i nezaboravno druže.

Ovogodišnji, Sedamnaesti požorišni susreti učenika gimnazija Srbije, biće održani u Kragujevcu, u periodu od 19. do 28. aprila, pod sloganom Razlikuj se! Odaberi pozorište. Na sceni Knjaževsko-srpskog teatra biće izvedeno četrnaest takmičarskih i jedna revijalna predstava.

Svečano otvaranje Sedamnaestih požorišnih susreta učenika gimnazija Srbije biće održano u petak, 19. aprila, u 18 časova, a svečano zatvaranje u nedelju, 28. aprila u 16 časova.

Žiri će se na ovogodišnjim Susretima sastojati od tri člana i to: Nevene Ristić, glumice, Dunje Petrović, dramaturga i Jovane Mišković, glumice.

Ovogodišnji voditelj okruglog stola biće Vladimir Perić, profesor srpskog jezika i književnosti. Okrugli sto će se odrzavati posle večernjih predstava u sali Knjaževsko-srpskog teatra.

Cene ulaznica biće, kao i svake godine, 50 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra


Izvor: ritamgrada.rs

Najnovije