Mingl kutak arhiva

Na biciklu je radost, u biciklu mladost

Na biciklu je radost, u biciklu mladost


Ako si biciklista ili biciklistkinja ili voziš skejt, rolere, trotinet ili neko drugo nemotorizovano prevozno sredstvo pridruži se 26. beogradskoj Kritičnoj masi koja će se održati u subotu 25. maja 2013. godine sa početkom u 17h na Trgu republike.

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova širom sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u svakodnevnom saobraćaju, kao i promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva i podizanja svesti građana o održivom prevozu. U Beogradu se održava svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h na Trgu Republike. To je mesečna proslava biciklizma (ne protest), događaj koji pripada građanima i građankama na najdirektniji mogući način.

Udruženje građana "Ulice Za Bicikliste" organizuje i potpisivanje peticije za poboljšanje biciklističke infrastrukture grada Beograda, koja će biti predata gradskoj skupštini nakon sakupljenog značajnog broja potpisa. Zato si pozvan/a i ti da svojim potpisom doprineseš peticiji.

Ovog meseca Kritična masa će imati izmenjenu maršrutu jer je cilj da skrene pažnja na nepovezanost leve i desne obale Save putevima bezbednim i prilagođenim za bicikliste kao i na nerealizovana obećanja gradskih vlasti vezana za izgradnju nove biciklističke staze na Zemunskom keju kod Hotela Jugoslavija i dalje prema restoranu Venecija, jer je postojeća staza neupotrebljiva. Kao podrška projektu Debelih biciklista "Za zemunsku kaldrmu" proći će se zemunskom kaldrmom i završiti Kritičnu masu u ZMUC-u (Zemunski Mali Umetnički Centar) - gde će se druženje nastaviti.

Fotka je odavde.

Najnovije