Mingl kutak arhiva

Belgrade Open Art

Belgrade Open Art


Da li želiš da budeš deo umetničke manifestacije i upoznaš mlade umetnike?

Pridruži se prvom Belgrade Open Art-u (BOA), interaktivnoj izložbi koja će se održati u subotu, 1. juna od 10 do 20 časova u Pop-up prostoru (Trg Republike 5) na kojoj će mladi, akademski obrazovani umetnici iz Srbije predstaviti svoja dela.

Ova manifestacija uključuje tri različita dinamična segmenta prezentacije umetničkih dela i njihovih autora – šetnju, stručno tumačenje i aukciju.

Svi učesnici se okupljaju u 9:45 ispred Biblioteke grada Beograda u Knez Mihailovoj ulici br. 56. Sledi šetnja umetnika, kustosa i publike glavnom gradskom ulicom ka Trgu Republike. Umetnici i kustosi će nositi dela koja će potom biti izložena u Pop-up prostoru u okviru jednodnevnog programa koji podrazumeva stalno stručno tumačenje izabranih umetničkih radova zainteresovanoj publici. Sve do 17:30 ljubitelji umetnosti će moći da vide radove izabranih umetnika i da upoznaju njihove autore. U 18 časova počinje aukcija zatvorenog tipa kojoj će moći da prisustvuju samo licitanti koji su na vreme potvrdili svoje učešće.

Belgarde Open Art je dobio ime zbog svog otvorenog (open) karaktera kao i zbog činjenice da teži sublimaciji dva lika savremene umetničke produkcije – urbanoj i elitnoj. U tom smislu BOA je i akt svojevrsnog otvaranja polja komunikacije između stvaralaca i publike, umetnika i kolekcionara, umetnika i kritike, kustosa i publike.

Fotografija je odavde.

Najnovije