Mingl kutak arhiva

Srednjoškolci iz Šapca cene humanost

Srednjoškolci iz Šapca cene humanost


Poslednjih nekoliko meseci, u našoj zemlji, ali i regionu, sve glasnije se govori o gestovima humanosti. Pored sjajno osmišljenih inicijativa i velikog odziva građana i građanki koji podržavaju svaki vid humanitarne akcije, sve je više omladinskih grupa koje, svesne svojih resursa i mogućnosti, osmišljavaju i podržavaju aktivnosti ovog tipa.

Malo je vremena bilo potrebno da se učenički parlament Šabačke gimnazije dogovori na koji način će pomoći njihovoj sugrađanki, dvadesetogodišnjoj Ani Popović koja boluje od teške bolesti.
Srednjoškolci su se, naime, dogovorili da u svojoj školskoj sali organizuju turnir između profesora i učenika, a da za ulaz svim posetiocima naplate simboličnih 100 dinara.

Osim što se ova ideja dopala učenicima i profesorima Šabačke gimnazije, dodatno zainteresovani bili si i učenici i profesori Ekonomsko-trgovinske škole, koji su se u velikoj meri odazvali pozivu i došli na turnir.

Školska sala bila je prepuna, što ukazuje na činjenicu da je posećenost ovog turnira bila izuzetno velika. U prilog tome govori i cifra od 36.850 dinara koju su srednjoškolci, uz podršku svojih profesora i sugrađana skupili za svoju dragu sugrađanku Anu Popović.

Atmosfera za vreme igranja utakmica bila je sjajna, a pobednik nije bila ni jedna ekipa, pobednik je bila humanost! - kaže za "Mingl" Milan Nikolić, član učeničkog parlamenta Šabačke gimnazije i jedan od organizatora ovog turnira.

Pogledaj ovde fotografije sa turnira.

Učenički parlament Šabačke gimnazije večito kreativiše i organizuje različite događaje. Informiši se više na njihovoj zvaničnoj fejsbuk stranici.


Najnovije