Mingl kutak

Beogradski festival evropske književnosti

Beogradski festival evropske književnosti


U velikoj sali Doma omladine Beograda, od 25. do 28. juna, biće održan Beogradski festival evropske književnosti. Nedelju vrhunske književnosti organizuje izdavačka kuća Arhipelag pod motom “Najbolje od svega. Najbolje za sve”. Drugi Beogradski festival evropske književnosti donosi četiri celovečernja multimedijalna književna programa od kojih ti se pojedina gostovanja moraju dopasti.

Cilj je da se predstave najvažnija dela i najvažniji pisci savremene evropske književnosti, ali i vrhunskoj književnosti je potrebna nova moderna i multimedijalna tačka promocije knjiga i pisaca, ideja i čitanja.

Pored gostovanja mnogobrojnih savremenih pisaca iz zemlje i regiona, u okviru festivala će biti otvorena izložba posvećena velikom poljskom pesniku Zbignjevu Herbertu, koji važi za jednog od najvećih evropskih pesnika XX veka. Tokom ove izložbe posetioci moći ćeš da vidiš crteže, rukopise i fotografije ovog modernog klasika, tvorca gospodina Kogita, jednog od najuzbudljivijih likova moderne evropske književnosti.

Više o samom programu pronađi ovde.

Fotka je odavde.

Najnovije