Mingl kutak

Život pandi dostupan 24 sata na internetu

Život pandi dostupan 24 sata na internetu


Ljubitelji životinja, u ovom slučaju džinovskih pandi, uskoro će imati priliku da posmatraju svoje omiljene životinje na internetu, u takozvanim live prenosima.

Sredinom avgusta, internet posetioci širom sveta će moći da prate direktno, 24 časa, putem 28 kamera na licu mesta, život džinovskih pandi u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan. Kako je objavila Istraživačka baza za odgoj džinovskih pandi iz Čengdua, kamere će snimati svakodnevne aktivnosti više od 80 džinovskih pandi koje žive u Čegduu, a svi zainteresovani će moći da ih vide na sajtu ipanda.com.

Posetioci "kanala džinovskih pandi" moći će prema afinitetima da izaberu između šest oblasti - vrt za odrasle pande, vrtić, jaslice za blizance, igralište za majku i dete, vilu broj jedan i zajednički prostor.

Na tom sajtu prvi probni snimci ovog tipa postavljeni su krajem juna, i do sada ih je videlo skoro 15.000 internet korisnika. Ostavljajući veliki broj pozitivnih komentara inicijatorima projekta, mnogi posetioci sajta su posle gledanja video snimaka izrazili želju da i lično vide džinovske pande, što svakako i jeste jedan od ciljeva ovog (onlajn) projekta.

Nemojte da vas pri ulasku na sajt zbuni veliki broj kineskih simbola. Pošto je zvaničan jezik sajta kineski, u gornjem desnom uglu postavite engleski kao podrzumevani jezik i bez opterećenja pratite sve sadržaje.


Slika je odavde.

 

Internet korisnici širom sveta moći će od avgusta 24 časa da prate direktno, putem 28 kamera na licu mesta, život džinovskih pandi u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan, objavila je u nedelju Istraživačka baza za odgoj džinovskih pandi iz Čengdua.

Ceo tekst: http://www.media1.rs/zivot/zanimljivosti/1229881/2142034/Zivot_pandi_iz_Secuana_dostupan_24_sata_na_internetu

Najnovije