Mingl kutak arhiva

FB i dalje prvi, Google+ prestigao Twitter

FB i dalje prvi, Google+ prestigao Twitter


Prema izveštaju koji je objavio Global Web Index, Facebook je i dalje ubedljivo najpopularnija društvena mreža, ali Google+ sada se nalazi na drugom mestu pošto je prestigao Twitter po broju korisnika.

Global Web Index prati 31. svetsko tržište, što predstavlja oko 90% ukupnog broja korisnika interneta. Njihovi rezultati pokazuju da čak 51% korisnika interneta na svetu koristi i Facebook. Google+ se sada nalazi na drugom mestu sa 25% korisnika, a Twitter je treći sa 21%. 

Kada se ti podaci pretvore u brojke, to znači da Google+ ima 343 miliona aktivnih korisnika, a Twitter nešto manje od 300 miliona. Kada se u obzir uzmu i tržišta kojima Global Web Index nije imao pristup, Facebook ima nešto više od milijardu korisnika. 

Facebook je zabeležio rast broja korisnika od 33%, Google+ 27%, a Twitter čak 40%. 

Zbog porasta popularnosti globalnih društvenih mreža, neke lokalne društvene mreže koje su ranije bile veoma popularne, kao što su južnokorejski Me2Day ili nemački StudioViz, beleže sve veće gubitke aktivnih korisnika. 

Rast broja aktivnih korisnika globalnih društvenih mreža se može pripisati i aplikacijama za mobilne uređaje i operativne sisteme Android i iOS.

Izvor: B92

Najnovije