Mingl kutak

Kad se đubre dobro upakuje

Kad se đubre dobro upakuje


Njujorški umetnik i preduzetnik Džastin Gignek (Justin Gignac) dokazao je svojim projektom New York Garbage For Sale, da i upakovano đubre ima svoju cenu! Od 2001. godine on prodaje upakovano đubre sa njujorških ulica.

Ideja se rodila nakon što su mu kolege i saradnici osporavali značaj packaging dizajna. Da bi dokazao da nisu u pravu, Džastin je otišao u potpunu krajnost i rešio da upakuje đubre! A zatim i da ga proda!

Krenuo je sa prodajom nečega što u principu niko ne kupuje, smatrajući da će upravo dobro pakovanje uspeti da proda takav proizvod. Gledajući okolo, po prljavim njujorškim ulicama u blizini Times Square-a, Džastin je bio u potrazi za smećem kao savršenim odgovorom. Dvanaest godina kasnije 1.4000 paketića upakovanog smeća u Lucite kutijama, potpisanim i numerisanim, prodavao je po ceni od 50 dolara po komadu.

Pored originalne serije 100% autentičnog New York City Garbage, ovaj mladi umetnik je "proizveo" i niz limitiranih pakovanja koja uključuju đubre probrano sa ulica nakon važnih događanja kao što su Obamina inauguracija, The Republican National Convention, Yankees World Series Victory Parade, New Year’s Eve in Times SquareLast Opening Day at Old Yankee Stadium, Dan Svetog Patrika u Dablinu i mnoga druga koja su znala da koštaju i do 100 američkih dolara.

Lepo upakovano đubre u providnim plastičnim kutijama privuklo je brojne poštovaoce smeća sa skoro svh kontinenata. On je do sada uspeo da proda upakovano đubre kupcima u preko 25 zemalja širom sveta.

Interesantno je da je Džastin sada počeo da skuplja đubre i sa ulica drugih američkih gradova pa se čini da će ovaj, ekološki i te kako prihvatljiv biznis, tek dobiti svoje najbolje dane.

Klikni ovde i pogledaj koliko je ljudski um neverovatan, ali i šta znači biti kreativan u 21. veku.

Najnovije