Mingl kutak arhiva

Počinje 5. Eko Fest

Počinje 5. Eko Fest


Eko Fest je festival filma, diskusija, izložbi i radionica koji jednom godišnje organizuje Zelena omladina Srbija. Ovogodišnji, peti po redu Eko fest, biće održan u Klubu Green House, u periodu od 19. do 21. septembra.

Nakon nuklearne energije, poljoprivrede, genetski modifikovanih organizama, upravljanja otpadom i reciklaže, ovogodišnja tema je Održivi transport u urbanim sredinama sa ciljem podizanja svesti o ovom problemu i analize trenutne situacije, kako u zakonodavstvu tako i u praksi. Festival se održava za vreme Evropske nedelje mobilnosti koja je ove godine od 16. do 22. septembra.

Publici će se kroz određene filmove predstaviti sam pojam i vrste održivog transporta, zatim ekološke, socijalne i ekonomske dobiti od usmeravanja ka ovakvoim vidovima transporta, kao i dobre prakse iz celog sveta. Nakon svakog filma biće održana diskusija kako bi se posetioci uključili u nalaženje rešenja.

Festival će biti otvoren uvodnim predavanjem o održivom transportu. U okvirunjega  biće održana i panel diskusija sa govornicima/ama koji rade u ovoj oblasti na različite načine. Izložbom će biti predstavljeni različitit vidovi održivog transporta, a na radionicama će posetioci moći da nauče kako da poprave svoj bicikl, da saznaju šta je to carsharing, bliže se upoznaju sa funkcionisanjem železnice, ali i da saznaju koje su to mane našeg javnog prevoza i kako ga preživeti.

Zaključci diskusija biće korišćeni za dalji rad Zelene omladine Srbije u oblasti održivog transporta, ali i tebi mogu da budu smernice za eventualni angažman u ovoj oblasti.

Ovo je događaj na fejsbuku na kojem se nalazi program festivala, a taman usput možeš i da čekiraš svoje prisustvo.

Najnovije