Mingl kutak arhiva

Uskoro počinje "JobFair 13"

Uskoro počinje "JobFair 13"

Sajam poslova za studente i diplomce tehničko – tehnoloških fakulteta „JobFair 13 – Kreiraj svoju budućnost!“ održaće se 4. i 5. novembra 2013. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu.

Deveti put zaredom studenti volonteri radiće na ostvarenju zajedničke vizije – smanjenju nezaposlenosti među mladima, obezbeđivanju kvalitetnog kadra poslodavcima i uspostavljanju bolje komunikacije u trouglu „studenti-kompanije-univerziteti“. JobFair je sajam nacionalnog karaktera namenjen mladim inženjerima iz cele zemlje. Veliki deo posetilaca Sajma čine upravo studenti i diplomci iz drugih univerzitetskih centara. Tokom trajanja promocija, organizacioni tim JobFair-a posetiće Novi Sad, Niš, Kragujevac, Novi Pazar i Kosovsku Mitrovicu i u tim gradovima organizovati prezentacije i svim zainteresovanim studentima predstaviti projekat i dati sve potrebne informacije o Sajmu. Kao i prethodnih godina, studenti će imati priliku da CV ostavljen tokom trajanja Sajma dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine. Na taj način i kompanije će u svakom trenutku imati pristup aktuelnim podacima o kandidatima i imati kontinuirani uvid u njihove aktivnosti, lični i profesionalni razvoj. Sajam će i ove godine obuhvatiti bogat edukativni program u vidu predavanja, treninga, tribina i prezentacija koje će držati renomirani stručnjaci iz oblasti obrazovanja, zapošljavanja i ekologije. Na ovaj način mladi ljudi će imati priliku da saznaju više o aktuelnostima u struci i unaprede znanja i veštine koje će im pomoći da se efikasnije predstave poslodavcima. Zbog sve veće važnosti zaštite životne sredine i očuvanja resursa, JobFair će obuhvatiti sadržaje koji za cilj imaju da skrenu pažnju na ekološke probleme koji postoje na našim prostorima, a enterijer gde će se Sajam održati biće prilagođen temi i prožet ekološkim motivima i idejama. Zeleni pokrovitelji imaće zadatak da predstave svoj način očuvanja životne sredine i posluže kao primer ne samo drugim kompanijama, nego i studentima i diplomcima koji će u budućnosti raditi za iste.

Prošle godine Sajam je posetilo preko 5000 mladih ljudi, a poslove i prakse je ponudilo više od 40 kompanija. Događaj je propraćen od strane oko 100 medija. Značaj ovog projekta prepoznali su Univerzitet u Beogradu, Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Beograda i Srpska asocijacija menadžera.

Najnovije