Mingl kutak arhiva

Lepo je biti stipendista

Lepo je biti stipendista


Internacionalna škola u Beogradu je ove godine, prvi put od svog osnivanja, dodelila stipendije dvoma učenicima srpske nacionalnosti sa izuzetnim akademskim potencijalom. Stipendisti su započeli novu školsku godinu u svom novom internacionalnom okruženju i tako dobili jedinstvenu priliku da steknu diplomu međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma). Program stipendiranja će se nastaviti i u narednim godinama, pa će sledeće godine još dva učenika dobiti stipendije ISB.

Stipendije su dodeljene na osnovu poznavanja engleskog jezika, prethodnog uspeha u školi i učešća u vannastavnim aktivnostima, postignutih rezultata na prijemnom testu ove škole, kao i finansijskih ograničenja porodica kandidata.

Aleksa iz beogradske osnovne škole "Branislav Nušić" i Natalija iz Prve kragujevačke gimnazija prvi su dobitnici ovih stipendija. Njima je u početku bilo čudno da se svaki put kada odu u školu sporazumevaju na engleskom jeziku sa svojim vršnjacima, međutim, brzo su ušli u štos. Sada su oboje sa odličnim akademskim uspehom završili prvi kvartal i sada uživaju u školi i u mogućnosti da aktivno uče, kao što je to na primer slučaj u školskoj laboratoriji.

Stipendije Internacionalne škole obuhvataju naknadu školarine, taksu za upis i taksu za školske objekte, polaganje ispita, udžbenike, kao i troškove vannastavnih aktivnosti.

Internacionalna škola u Beogradu osnovana je 1948. godine i ima veoma bogatu istoriju, izvanredna nastavna sredstva, požrtvovane nastavnike i moderne objekte u kojima pruža obrazovanje na svetskom nivou. Danas škola ima 388 učenika, pripadnika 48 nacionalnosti, od kojih je 24 odsto iz Srbije. Internacionalna škola u Beogradu je član mnogih asocijacija, među kojima su Evropski savet internacionalnih škola i Asocijacija škola centralne i istočne Evrope.

Čekiraj Mingl redovno i saznaj kada bude krenuo novi konkursni krug za prijave na drugu godinu stipendiranja u ovoj školi. Super je prilika, za tebe ili možda nekog tvog.

Fotka je odavde.

Najnovije