Mingl kutak arhiva

Pozorišni festival mladih u KC Reks

Pozorišni festival mladih u KC Reks


Ako si na pola puta da završiš ovo polugodište ili semestar i treba ti još pola (snage) da bi u super zadovoljnom ambijentu dočekao novogodišnje praznike, razmisli da posetiš Pozorišni Festival mladih koji se održava u ponedeljak, 23. decembra, u Kulturnom centru Reks.

Na festivalu će na festivalu nastupiti 3 grupe mladih sa kojima POD Teatar kontinuirano radi već nekoliko godina na različitim programima.

19:30h – performans "Novogodišnja otimanja-davanja" mladih iz Doma učenika srednje železničke škole. POD Teatar u DUSŽŠ od 2006. sprovodi svoj program "Druga tačka pogleda -Pozorišna škola za lični razvoj". TEATAR se u ovom edukativnom projektu koristi kao instrument koji podučava i osposobljava decu i mlade ljude da otkriju, saznaju i počnu da raspolažu (progresivno i u skladu sa svojom fazom rasta) onim elementima i karakteristikama ljudskog bića koje će im sve više biti neophodne u procesu ličnog razvoja i u sve složenijim odnosima sa drugima iz svoje sredine.

20:10 – performans "Für dieses Leben ist der Mensch nicht gut genug/Za ovaj život čovek nije dovoljno dobar" učenika III gimnazije - odeljenja germanistike. Počev od 2010. i PASCH projekta Goethe Instituta u III gimaniziji, POD Teatar radi sa učenicima nemačkih odeljenja.

* performans se izvodi na nemačkom jeziku

21h – predstava "Meditacija broj 1: Interrogazioni/Zapitanosti", članova Teatarske laboratorije III gimnazije, odeljenja italijanistike i studenata beogradskog univerziteta. Projekat „Teatarska Laboratorija" ima za svrhu korišćenje Teatra kao didaktičkog sredstva i metoda koji omogućava studentima usvajanje kreativnog jezika, tehnika i komunikacionih principa Teatra, stvarajući u isto vreme posebno plodno polje za usvajanje neuobičajenih metoda učenja i produbljivanja tema od posebnog interesa sa ljudskog i naučnog stanovišta. Na ovaj način Teatar postaje direktno sredstvo Ličnog Razvoja mladog čoveka, dajući mu ujedno mogućnost praktičnog, aktivnog otkrivanja i življenja smisla, duha i duše jednog jezika.

* predstava se izvodi na italijanskom jeziku

Čisto da znaš, cena karte iznosi 200 dinara.

Sve informacije potraži ovde.

Najnovije