Mingl kutak arhiva

Učlani se (jeftinije) u biblioteku

Učlani se (jeftinije) u biblioteku


Početak godine uvek je važan za knjigu i sve njene poštovaoce, verovatno zato što pored lista najčitanijih izdanja uspemo da čujemo i šta ćemo to novo moći da pročitamo u godini koja je pred nama. Sa druge strane, tržište knjiga danas se na poseban način doživljava, pa neretko možemo čuti negativne komentare koji se vezuju za cenu i kvalitet štiva koje čitamo.

Upravo iz ovih razloga, danas je još više važno uvrstiti biblioteku u raspored ustanova koje bismo što češće (može i: redovnije) trebali da posećujemo, ali zaista. Dobiješ knjigu na nekoliko nedelja, ili ako je nema - rezervišeš je i strpiš se. Članstvo u biblioteci košta koliko i jedna knjiga, ili dve, ajde. Zato treba da se raspitaš da li tvoja gradska biblioteka u toku januara nudi mogućnost jeftinijeg učlanjenja, i ako nudi, da nam javiš tu informaciju kako bismo je raširili.

Biblioteka grada Beograda odlučila je da svoje korisnike koji inače ne spadaju u povlašćene kategorije obraduje popustom na učlanjenje koje će trajati do 31. januara. Individualna članarina iznosi 800,00 dinara umesto 1.500,00 dinara za odrasle, i 600,00 dinara umesto 750,00 za decu. Ako si iz Beograda, treba da znaš da popust važi u svim odeljenjima i ograncima Biblioteke grada Beograda.

Evo predloga za čitanje: Murakami i dalje najčitaniji

Najnovije