Mingl kutak arhiva

Klub ljubitelja knjiga

Klub ljubitelja knjiga

Čudna stvar ti problemi. Oni nastanu u isto vreme kad i njihova rešenja, takoreći su blizanci, ali rešenja vidimo malo kasnije. Stvarno, čudna stvar ti problemi. Nekad nas njihovo rešavanje dovede do sjajnih ideja. Naša dugogodišnja saradnica i dopisnica iz Sombora, imala je sreću da nađe sjajno rešenje za svoj problem. Evo šta kaže:

 

Dakle, sve prijateljice su mi otišle u druge gradove zbog školovanja i odjednom nisam imala sa kim da razgovaram o knjigama. Pomislila sam da možda još neko ima sličan problem pa sam odlučila da osnujem klub ljubitelja knjiga.

Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" tj. direktor Vladimir Jerković je podržao ideju i dao nam podršku u vidu prostorija i rezervacije knjiga.

Za sada nas ima 7. Lep početak, skoro kao u knjizi. Ideja kluba je da se sastajemo jednom u dve nedelje, predlažemo knjige pa glasamo za neku od njih zatim na narednom sastanku razgovaramo o pročitanom okruženi mnoštvom knjiga na policima uz mirišljave čajeve. Ukoliko su knjige opširnije i ne stignemo da ih pročitamo u zadatom periodu, postoji mogućnost da nekom sastanku zajedno čitamo određeni deo.

 

Najnovije