Mingl kutak arhiva

Starbucks ne prestaje da oduševljava

Starbucks ne prestaje da oduševljava


Jedna od najpoznatijih kompanija koja se bavi proizvodinjom i distribucijom kafe u okviru svojih lanaca kafeterija rasporostranjenih širom sveta, američki Starbucks, nastavlja da zavodi ljubitelje toplih napitaka, ali i da osvaja simpatije svih onih koji prate nove marketinške trendove.

Nedavno je sedište ove kompanije u Japanu predstavilo novi proizvod koji se odmah našao u centru pažnje. Radi se, ni manje ni više, o šolji, tačnije posebnoj vrsti šolje koju je napravila lokalna firma i koja sa sobom nosi određenu filozofiju (tako ti je to u svetu advertajzinga). Pored klasične starbucks priče koja kaže da su svi njihovi proizvodi ukusni, estetski dopadljivi, ali pre svega neobični, ovoga puta oni su želeli da se poigraju sa svojim potrošačima, predstavljajući im “polu punu, polu praznu šolju”.

Znaš ono kad ti kažu: “Vidi, napunio sam čašu do pola. Je l’ ona polu puna, ili polu prazna?”. Naravno, svaka ideja ima svoje meta značenje, a u ovom slučaju Starbucks je uradio sledeće. U kolekciji koja je predstavljena nalaze se tri vrste šolja. One su klasičnog oblika, ali kada ih okrenete naopačke stvara se utisak da su pune, jer je na njima predstavljena neverovatno realna reprezentacija tri ukusa kafe koje Starbucks ima u svojoj ponudi (macchiato, latte ili Americano).



Iako je prvobitno plasman ove šolje bio planiran samo za japansko tržište, zbog odličnog marketinga na društvenim mrežama, a i šire, pretpostavlja se da će ljubitelji Starbucks-a ovaj komplet u svojim zemljama moći da nabave po niskim cenama i to vrlo uskoro.

Spoj “kupovine” i užitka? Ili je kupovina u ovom slučaju ooogroman užitak? Razmisli i o tome.

Najnovije