Mingl kutak arhiva

Počeo je BOSIFEST 2014

Počeo je BOSIFEST 2014


Peti Bosifest u organizaciji Hendi centra Koloseum počinje u ponedeljak 2. juna  i traje do srede 4. juna u Domu omladine Beograda.

Na BOSIFEST- u biće prikazani filmovi koji se bave životom osoba sa invaliditetom ili su autori same osobe sa invaliditetom. BOSIFEST 2014 se održava pod sloganom "Moć vizuelne komunikacije". Selektorka festivala je rediteljka Jelena Gavrilović, a članovi žirija su: Lena Bogdanović, Sandra Perović i Miloš Paramentić.

Na Festivalu se očekuju gosti iz Nemačke Levin Peter reditelj filma "Sonor", iz Izraela Dan Wasserman reditelj filma "Do you belive in love", Danske Helle Windelov- Lidzelius, rediteljka filma "Balcony Tales", kao i gosti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ovo će biti peta godina kako predstavljamo širok izbor filmova kako u takmičarskom tako i u revijalnom delu. Selektorka Jelena Gavrilović, od čak 108 pristiglih filmova iz celog sveta Nemačke, Indije, Španije, Italije, Venecuele, Kanade, Australije,Irana, Holandije, Francuske,Engleske, Amerike, Finske, Švedske, Bosne i Hercegovine, Srbije, odabrala je 26 od kojih će 16 biti prikazano u takmičasrkom i 10 u revijalnom delu.

Na svečanoj dodeli nagrada žiri u sastavu Lena Bogdanović, Sandra Perović i Miloš Paramentić imaće težak zadatak da dodeli Grand Prix festivala za najbolji film, nagrade za najbolju režiju i scenario.

Pogledaj program festivala ovde.
Fotka je odavde.

Najnovije