Mingl kutak arhiva

Musicology na Kalemegdanu

Musicology na Kalemegdanu

U gradu je novi letnji muzički festival! U pitanju je Musicology festival u organizaciji Bitef Art Café kluba, koji će se održati od 24-27. jula u Beogradu, na teniskim terenima Kalemegdana.

Festival je zamišljen kao projekat koji promoviše kvalitetnu muziku i koji će se razvijati iz godine u godinu, kako programski, tako i kada su edukativne i kreativne muzičke aktivnosti u pitanju (radionice, interaktivna predavanja...). Samim tim je adekvatan slogan festivala “Study of music“. 

Ove godine, Musicology će trajati četiri dana, a očekuje se da dnevno kroz festival prođe 1500 ljudi. Glavni program će sačinjavati četiri inostrana hedlajnera, dok je pretprogram rezervisan za domaće izvođače. Nakon nastupa hedlajnera, program se premešta u Summer Stage BitefArtCafe, gde se nastavlja afterparti uz podršku DJ-eva.

Hedlajneri Musicology festivala 2014. su Mario Biondi, Keziah Jones i Dirty Loops, a uskoro će biti poznat i četvrti hedlajner koji će i otvoriti festival.

Festival će, pored inostranih zvezda, ugostiti i domaće autorske bendove, među kojima su Vasil Hadžimanov bend i MaraQYa, a moguće je da upravo Musicology bude povod jednog zanimljivog kambeka.

Među DJ-evima koji će svoju setlistu prezentovati posetiocima Musicology festivala naćiće se i proslavljeni DJ, producent, gitarista i vođa benda, Nicola Conte.

Kartu možeš nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 1200 dinara i 1700 za VIP za prvi kontigent karata.

Najnovije