Mingl kutak arhiva

Mikser festival: Šta, gde, kako, kada?

Mikser festival: Šta, gde, kako, kada?


Ponovo će svi da budu u Savamali, urbanom komšiluku ispod Brankovog mosta, kako mnogi umeju da kažu.
Ovogodišnji Mikser festival biće održan od 5. do 8. juna, a uz svoje programe u okviru teme "Održiva utopija" posetioce Mikser Hausa očekuje i bogat muzički program.

Festival ove godine ima za cilj da temu "Održiva utopija" aktualizuje i stavi u funkciju građanske solidarnosti i udruživanja. Takođe, program pod nazivom "Pametni gradovi" imaće konferencijski deo koji se bavi preispitivanjima sadašnje koncepcije planiranja gradova i trenutnom načinu pristupanja toj temi, a to je po monetarnom principu u kojem je sve tržište.

Dizajnerski, odnosno umetnički program se bavi pitanjem kako mi možemo ako smo talentovani, stručni, ako imamo neka očekivanja, ideale da pomognemo boljitku svog komšiluka, zgrade, mesne zajednice, grada. Takođe, organizatori su istakli da se projekti kao što su "Ghost Project" i "Mladi balkanski dizajneri", ali i gosti iz Hrvatske, bave svakodnevnim problemima ljudi i načinima kako ih rešiti.

"Zajednička sreća" je projekat u kojima se autori bave pitanjem kako pomoći socijalnim grupama, pa su smislili da se na primer višak hrane ili odeće ne baca, već da se ostavlja na određenom mestu u gradu kako bi ih građani iz tih socijalnih grupa mogli uzeti.

Bilo bi jako lepo da obratiš pažnju i na projekat "Telo u urbanom prostoru" austrijskog koreografa Vilijama Dornera. On će na Festivalu prikazati pokretan performans koji će biti održan poslednja dva dana festivala, a zainteresovane će voditi kroz Savamalu na način koji do sada nije bio viđen u Beogradu.

U okviru muzičkog programa Miksera na dve bine nastupiće selekcija najboljih muzičara sa domaće scene, ali i gosti iz regiona. Sav prihod od muzičkog dela Festivala biće doniran za ugrožene od poplava.

Predlažemo ti da pratiš društvene mreže i posebnu android aplikaciju koja će ti pomoći da se sabereš i skontaš gde (SVE) da odeš:

Zvanični sajt MIksera
Mikser na fejsbuku

Mikser na tviteru
Mikser na Instagramu
Aplikacija za android

Najnovije