Mingl kutak arhiva

"Noć knjige" u Srbiji i regionu

"Noć knjige" u Srbiji i regionu


Regionalna manifestacija „Noć knjige“ pod sloganom „Za čistu desetku“ održaće se deseti put u petak, 20. juna od 17 do 24 sata, i to u dvanaest gradova i nekoliko država regiona.

Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi.

Deseta „Noć knjige“ održaće se u knjižarama Delfi koje se nalaze u Beogradu i u još 11 gradova u Srbiji: Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Požarevcu i Kruševcu, kao i mnogobrojnim klubovima čitalaca u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

„Noć knjige“ je prilika koja se ne propušta, jer samo u okviru ove manifestacije knjige različitih žanrova možeš kupiti po neverovatno niskim cenama. Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na naslove ostalih izdavača biće do 20 odsto. U knjižari Delfi SKC važiće popust od 20 odsto za knjige na engleskom i francuskom jeziku, dok će u knjižari u Subotici knjige na mađarskom jeziku biti na popustu od 20 odsto.

Treba da znaš da se u toku „Noći knjige“ članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće sabirati sa akcijskim, odnosno sa popustima koji će važiti samo za „Noć knjige“. Ukoliko ipak ne stižeš večeras da posetiš "Noć knjige", poseti www.delfi.rs jer će i tamo važiti akcijski popusti.

Mali savet: proveri da li će u tvom gradu biti popusta na učlanjenje u gradsku biblioteku, jer će u Beogradu i Pirotu toga biti. U Beogradu to možeš učiniti u Narodnoj biblioteci Srbije i u Biblioteci grada Beograda.

Sigurno imaš par naslova u glavi, hajde, preslišaj se ponovo i uživaj večeras! Naravno, ne moraš kupiti knjigu, ali oseti atmosferu, druži se sa piscima, razgovaraj sa drugim knjiškim ljubiteljima. To je mnogo puta važnije od samog čina "kupovanja", ma, znaš već sve.

Fotka je odavde.

Najnovije