Mingl kutak

"Evropa za poneti" - Android aplikacija koja stavlja Evropu u tvoj džep

"Evropa za poneti" - Android aplikacija koja stavlja Evropu u tvoj džep

Aplikacija Evropa za poneti ti pruža mogućnost da u svakom momentu budeš u toku sa događajima u Evropskoj uniji, kao i sa tim šta Evropska unija može da ti pruži, noseći EU na svom telefonu, u svom džepu.

Aplikaciju Evropa za poneti preuzmi sa aplikacije Google Play Store, ili klikni ovde.

Uz ovu aplikaciju imaćeš pregled informacija o mogućnostima u pogledu obrazovanja, volontiranja, putovanja i rada u EU. Takođe, ovim putem možeš na zanimljiv način da se upoznaš sa procesom evropskih integracija Srbije, kao i sa istorijatom i institucionalnom strukturom Evropske unije. Aplikacija ti pruža i mogućnost da stalno budeš u toku sa aktuelnim dešavanjima na evropskom nivou, otvorenim konkursima za formalne i neformalne obrazovne programe, stipendije, prakse i projekte, ali i sa tehničkim informacijama koje ti omogućavaju da lakše isplaniraš putovanje, boravak u zemljama članicama i umrežiš se sa vršnjacima i različitim organizacijama u Evropskoj uniji.

U okviru promocije ove aplikacije, tokom oktobra i novembra 2014. godine će u okviru projekta biti organizovane dva Twitter četa i jedna Tweet-Up sesija, koja će biti održana istovremeno na trgovima u 5 gradova Srbije. Tada ćeš imati priliku da daš sugestije i svoje mišljenje o ovoj aplikaciji.

Projekat „Evropa za poneti – unapređenje informisanja mladih o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija“ realizuje Beogradska otvorena škola uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Najnovije