Mingl kutak arhiva

Besplatni kursevi na Internetu

Besplatni kursevi na Internetu

Da li ste ikada prosurfovali netom u potrazi za nekim onlajn kursom u vezi sa stvarima koje vas interesuju? Ja jesam. Tražila sam na mnogim sajtovima, i žao mi što moram reći da je većina njih beskorisna ili se plaćaju. Ipak, skoro mi je jedna prijateljica preporučila sajt koji se zove Coursera.

    U početku sam bila sumnjičava, ali kad sam ga otvorila i videla da nije potrebno prijaviti se čim uđeš na sajt već da se može razgledati bez ikakvih obaveza, bilo je pravo olakšanje. Ako želite da vidite da li imaju kurseve koji vas zanimaju, samo pritisnite na opciju Courses i tražite. Pored ponuđenih kurseva piše sa kog fakulteta su, da li dobijate sertifikat po završetku kursa.

 

   Naravno, pre upisivanja na kurs, uđite na strelicu na kojoj piše How it works. Tamo ćete naći šta su napisali osnivači, koji su ciljevi kursa i koje su im metode podučavanja.

 

   Sajt je namenjen svima koji žele da se dodatno obrazuju, ali vam je potreban određen nivo znanja iz engleskog jezika da bi ste razumeli lekcije. Ako želite da budete stalni član i da učestvujete, morate se prijaviti na Sign up preko svog Fejsbuk profila ili da napravite nezavistan nalog. Trenutno ima preko 13 miliona prijavljenih i taj broj se svakodnevno povećava. Postoji preko 1000 kurseva i vi ste slobodni da birate onaj koji vam najviše odgovora po temi, trajanju i vremenu izvođenja.

 

    Umetnost, istorija, filozofija, psihologija, kompjuterske nauke; od Pikasa do veštačke inteligencije. Ne mogu sve da nabrojim, pa zato ostavljam vama da sami istražujete. Uvek je zanimljivije ako sami nešto otkrijemo, zar ne?


Autorka: Marija Jović

Najnovije