Mingl kutak arhiva

Osnovana prva asocijacija online medija u Srbiji

Osnovana prva asocijacija online medija u Srbiji

Portal Mingl je među suosnivačima prve Asocijacije online medija (AOM) u Srbiji. Asocijacija okuplja 18 internet portala iz svih delova Srbije, koji se zalažu za afirmaciju slobodnog, nezavisnog i profesionalnog rada onlajn medija i najviše novinarske standarde, navodi se u saopštenju AOM-a. AOM će raditi na razvoju i promociji etičkih standarda izveštavanja na internetu, kao i jačanju uloge onlajn medija u demokratizaciji društva.

“Internet se u sve većoj meri doživljava kao gotovo jedini preostali slobodan prostor za razmenu informacija, ideja i mišljenja. Verujemo da je osnivanje ovakvog udruženja neophodno kako bi onlajn mediji koji su privrženi najvišim profesionalnim standardima artikulisali svoje težnje usmerene ka odbrani slobode govora i potpuno i pravovremeno informisanje građana”, rekao je Predrag Blagojević, predsednik upravnog odbora Asocijacije, inače glavni urednik Južnih vesti.

Osim portala Mingl, osnivači Asocijacije online medija su portali 021​.rs, Autonomija​.info, BIRN, Cenzolovka, CINS, IST Media, Istinomer, JugMedia, JugPress, Južne vesti, Krik, Media i reform centar Niš, Moj Bečej, Njuz​.net, SOinfo, ŠumadijaPress i Titulli​.com.

 

Uredništvo portala Mingl

Najnovije