Mingl kutak arhiva

7 kratkih knjiga koje se čitaju u jednom dahu

7 kratkih knjiga koje se čitaju u jednom dahu

Nisu sa svakom knjigom muke kao sa Ratom i mirom. Mingl ti predlaže 7 kratkih knjižica, uz koje ćeš stići da popiješ samo dve šolje čaja pre nego što ih slistiš.


 

Doručak kod Tifanija, Truman Kepot  

Svako od nas traži neko svoje mesto. Ovo je priča o tome kako samoća na momente može biti gorka, čak i kada smo vredno radili na tome da se dočepamo slobode.

Zauvek, Džudi Blum

Svakog od nas traži neku svoju osobu. Ovo je priča o tome kako se mnogo možeš zaljubiti i kako putevi kasnije mogu da nas odvedu na neke neplanirane strane; i videćeš – to je potpuno u redu.

Lovac u žitu, Dž. D. Selindžer

Ako misliš da neka pitanja samo tebi padaju na pamet i da na njih niko ne zna odgovor zato što o njima niko na svetu ne razmišlja, važno je da pročitaš ovu knjigu.

Sjajna sezona, Jozef Škvorecki

Kako bi izgledao Selindžerov Holden Kolfild da je bio hrabriji u vezi s tim što su ga interesovale devojke? Zaviri u svet Danija Smirickog i saznaj. 

Rupe, Luj Sašar 

Kamp za maloletne deliktvente, dečko koji u njemu završava zato što se u pogrešno vreme našao na pogrešnom mestu i kaubojska ljubavna priča, iz vremena njegovog pradede, koju će slučajno iskopati iz peska. Čita se uz teglu slatkog od bresaka!

Dug put do dna, Nik Hornbi

Četvoro ljudi sreće se u novogodišnjoj noći, s idejom da je životu, ili nekim njegovim delovima, definitivno došao kraj; a onda se priča raspliće i ponovo zapliće u neverovatnim pravcima.





Mali kasapin, Patrik Makejb

Brza, strašna, tužna i bez mnogo interpunkcije.

 

Priredila: Jovana Georgievski
Inspiracija: AdMe.ru

Najnovije