Mingl kutak arhiva

Ko se bori za srednjoškolska prava?

Ko se bori za srednjoškolska prava?

Na sastanku je prisustvovalo više od 90 predstavnika škola članica UNSS-a i 25 članova tima organizacije, dok je Generalnom skupštinom presedavao alumnista organizacije, sada uspešni mladi preduzetnik.

Prvog dana sastanka, učesnici i učesnice su mogli da se upoznaju sa samim planom Nacionalnog sastanka, kao i sa kandidatima predloženim za Upravni i Nadzorni odbor UNSS-a. 

Drugog dana sastanka održana je Generalna skupština, a glasalo se za amandmane na postojeća dokumenta, ali i za dva nova.

Tokom dana učesnici i učesnice su imali prilike da učestvuju i u panel diskusiji o srednjem stručnom i gimnazijskom obrazovanju, koju je vodila alumnistkinja organizacije. Pred sam kraj dana, glasalo se za novi Upravni odbor, za koji je izabrano 7, odnosno Nadzorni odbor, za koji su izabrana 2 člana i članice.

Trećeg, ujedno i poslednjeg dana, srednjoškolci i srednjoškolke su imali priliku da se upoznaju sa novim sastavom organizacije, da debatuju o važnim srednjoškolskim temama, ali i da se upoznaju sa nagradnim konkursom Evropski dnevnik koji organizuje EU Info centar.

Nove članove i članice Upravnog odbora Unije srednjoškolaca Srbije čine Željko Stojković, Jovana Jankov, Doloris Ašković, Emilija Manojlović, Nađa Milošević, Jovana Dmitrović, Ognjen Nikolić, a Nadzornog odbora  Aleksandra Milovanović i Mladen Mitić.

Ono čime se članovi UNSS-a vode to su misija i vizija ove organizacije.

“Škola u kakvu smo išli nije bila po meri učenika/ca. Mi smo želeli školu u kojoj će učenici/ce biti ravnopravni akteri i oni koji odlučuju, a ne pasivni primaoci znanja. Ideja razvijanja kritičkog razmišljanja kod učenika/ca i osnaživanja za organizovanje i učešce u aktivnostima koje će poboljšati kvalitet srednjoškolskog života, bila je pokretač našeg aktivizma. Mi smatramo da je neophodno omogućiti svim učenicima/cama pravo, prostor, priliku, podsticaj i podršku da razviju svoje ideje i ispolje svoje kreativne potencijale.”

Uskoro možete da očekujete konkurs za nove članove UNSS tima, a do tada možete da ih pratite na društvenim mrežama i njihovom sajtu.

Autorka: Jovana Jankov

Fotografija je preuzeta sa sajta Unija srednjoškolaca Srbije.

Najnovije