Mingl kutak arhiva

Gde na kafu?

Gde na kafu?

Danas, 29. septembra, se u većem delu sveta obeležava Međunarodni daan kafe, stoga u njenu čast, u čast ovog najčešće jutarnjeg napitka, predlažemo nekoliko zgodnih mesta za uživanje u njenom bogatom ukusu i mirisu.

Kafići su važna mesta društvenog, ali i poslovnog života urbanog sveta. Istorija ovog napitka potiče još iz 13. veka, iz tropskih krajeva Afrike i Azije. Od davnina je predstavljala sastojak (korišćena je kao hrana kod Afričkih domorodaca, ili kao vino – kod Etiopljana) koji pruža snagu i stoprocentnu budnost.

Danas znamo da ispijanje kafe predstavlja važan društveni, prijateljski, porodični, poslovni ili ljubavni obed, u kome milioni ljudi širom sveta svakodnevno uživaju.

Kada ste poslednji put pili kafu? Ako je odgovor danas, kao i svakog dana – obaveštavam vas da spadate u grupu kafoljubaca.

Beograd je grad koji se može pohvaliti izvrsnom i bogatom ponudom kafića/kafeterija/kafedžinica. Ukoliko ste u nedoumici gde sledeće ispijati kafu – na pravom ste mestu.

Aviator

Jedno od mesta sa fantastičnom kafom i bogatom ponudom je upravo Aviator. Kad god mi se pije ukusna i lepa kafa – znam gde da odem. Uz to, enterijer i naziv ovog mesta su dve osobine koje ga izdvajaju.

Ministarstvo kafe

Samo ime sugeriše na to da je u ovom kafiću sve na nivou! U centru Beograda, na Dorćolu, naći ćete ovu oazu dobre kafe i mira koji vam je potreban da na trenutak pobegnete od beogradske gužve.

Kafeterija

Na više lokacija po Beogradu, ljubitelji, u mogućnosti ste da isprobate različite vrste kafe, kao i da izaberete ukus koji se zadržava posle toga (da, nisam ni ja znala da to postoji! Crni ili roze dijamant – preporuka!). Opet, ime je zaštitni znak i ako po njemu sudite – nećete se pokajati kada posetite Kafeteriju.

Da li nakon ovoga osećate potrebu za dnevnom dozom kafeina? Kod mene je situacija definitivno potvrdna. Koje bi bile vaše omiljene kofeinske oaze u Beogradu?

Autorka: Danijela Nikolić

Fotografija preuzeta odavde.

Najnovije