Mingl kutak

More pakovanja za more

More pakovanja za more

Leto je uveliko počelo. Spremaš se za more, a nemaš pojma odakle da kreneš sa pakovanjem. Koliko majica, pantalona, treba li mi jakna, šta da ponesem od obuće, šta ako nešto zaboravim, itd, itd. Ako si devojka, ovo je još turbulentnije. Zato smo za tebe napravili mini vodič za najbrže i najpraktičnije pakovanje.

Najvažniji su dokumenti (pasoš, lična karta, zdravstvena knjižica), novac, mobilni telefon, punjači, i naravno fotoaprat da zabeleži sve one lepe trenutke koje ćeš provesti. Najlakše je imati posebnu torbicu, koja će ti biti pri ruci za dokumenta.
Pakovanje počinjemo od odeće. Shodno broju dana koje planiraš da provedeš na moru, toliko ćeš poneti majica kratkih rukava. Uz ovo, potrebne su ti dve do tri majice dugačkih (ako ideš nešto severnije, dobro je da imaš tanju jaknicu). Isto važi i za šortseve i pantalone. Što se tiče donjeg veša i čarapa, njega ne treba da manjka. Ponesi i par više, čisto da ne razmišljaš. Tu je i kupaći kostim, i nešto u čemu ćeš spavati.

U zavisnosti od toga kod koga i gde boraviš, raspitaj se da li su ti potrebni i peškiri, kućne papuče.. Od pribora za ličnu higijenu i kozmetiku, važno je da imaš: čekticu i pastu za zube, sapun, gel za tuširanje i šampon, štapiće za uši, mleko za sunčanje i eventualno šminku.
Sa obućom ne treba preterivati jer je kabasta i zauzima puno mesta u koferu. Obavezne su japanke, koje možeš nositi na plažu, a i po gradu, i drugi par udobne obuće za šetnju. Lepo je da imaš i koju knjigu da čitaš na plaži, kao i mp3 da ti pravi društvo u busu. Takođe, ukoliko ne ideš u goste, možeš poneti i ponešto od plivačke opreme!
Uz naš mini vodič, za pakovanje će ti biti potrebno najviše 15-ak minuta! Nadamo se da smo ti bar malo pomogli, a ti uživaj i brčkaj se i za nas.

Najnovije