Mingl kutak arhiva

Mlada Beba: Nema mesta za bes, srce je puno ljubavi

Mlada Beba: Nema mesta za bes, srce je puno ljubavi

foto:  Nemanja Raca, edit: Ana Vuković

Kroz različite nijanse roze pliša i šljokica, nežnim glasom i grubim stihovima vodi nas Mlada Beba. Poput njene muzika, ona je slobodna, jaka, svoja, krhka, čvrsta, uporna. Donosi nam nov flow, kida kako živi, ne razmišlja dok stvara i sve proživljeno stavlja u pesme. Sa Mladom Bebom smo razgovarali o tome zašto je važno biti okružen pravim ljudima koji su podrška, o procesu nastajanja jedne pesme i saradnjama kojima se raduje.

Mingl: Hajde da ovaj razgovor otvorimo jednim sasvim očekivanim: Kako si?

Mlada Beba: Najbolje do sada. Trudim se da uvek budem najbolje do sada i da gledam napred.

Mingl: Znamo da ne voliš ograničenja, ali probaj da Mladu bebu predstaviš Mingl publici u tri reči?

Mlada Beba: Jedino sto mi je palo na pamet je: ne - znam - stvarno. Šalim se, poluistinito. Trudim se od nedavno da manje govorim o sebi, želim da moj rad i trud budu to što govori o meni.

Mingl: Muzika koju stvaraš glas je nove generacije. Ženski glas rasterećen patrijarhalnih očekivanja, društvenih stega ili kalupa. Koje delove sebe oslobađaš u pesmama?

Mlada Beba: Zavisi od toga u kakvom sam životnom periodu. Imala sam period muzike koja je bila bad bitch muzika, tu je bilo naglašeno moje žensko samopouzdanje iteme su bile jednostavnije. Trenutno radim muziku koja meni odgovara za dušu. Moja muzika je samo produkt mog života, ovog vremena, ženskog iskustva. Kada stvaram ne razmišljam. Samo se sve desi i prirodno se oslobađa ono sto hoće da se oslobodi.

Mingl: Koliko je vremena potrebno da nastane jedna tvoja pesma? Opiši nam malo taj proces koji ne vidimo.

Mlada Beba: Sve što proživljavam stavljam u pesme. Proces u studiju mi je jako bitan, a imati oko sebe prave ljude je ključ. Kada se pojaviš u studiju treba da se osećaš dobrodošlo i voljeno. Mislim da treba naučno istražiti koliko zapravo jedan osmeh može da promeni čitavu atmosferu i zvuk. Prvi put doživljavam fenomenalnu atmosferu u studiju kod Thicboya i Demaula. Dugo sam tražila adekvatan studio sa pravim ljudima i osećam se kao da sam ga pronašla. Kada je umetnik okružen pravim ljudima 80% posla je lakše. Uglavnom - kada imaš kvalitetnu ekipu snimanje bude gotovo za sat vremena.

Mingl: Koja profesionalna saradnja koju si do sad imala ti je najdraža? Zašto?

Mlada Beba: Drage su mi pesme koje sam radila sa producentom Mysteejem pod Labelom Mascom i Honeymoney gang. Iako sam bila besna i prozivala ih na Instagramu, ne mogu da držim bes u sebi kada mi je srce puno ljubavi. Kako odrastam shvatam da to nije ja. Volim ih i imam ljubav za njih i žao mi je što se sve završilo i odigralo kako jeste. Svesna sam svoje uloge u svemu. Napravili smo fantastične trake i ljudi ih vole. Ja ih volim. Novac će da dođe i da ode i ponovo da dođe. Izasla sam iz svega pametnija za iskustvo i zahvalna sam im na tome.

Mingl: Koji izvođači/ce bi se našli na plejlisti petnaestogodišnje Mlade bebe?

Mlada Beba: Kada sam imala 15 godina mislim da je jedino šta sam slušala Yung Lean-a. Tad to nije bilo toliko kul slušati, definitivno sam bila „sektaš“i „čudak“'. Slavim sav uspeh koji je napravio!

Mingl: Reci nam gde ćemo imati prilike da te slušamo do kraja godine?

Mlada Beba: Za sada još nemam ništa bukirano od nastupa do kraja godine, ali definitivno radim na novom projektu.

 

                                                                    Za kraj, pozivamo te da se upišeš u naš Mingl leksikon!                                                                       

-Barbi ili Bratz?

Bratz

-Omiljeni stih tvoje pesme?

plavi koreni i to mi se u stavu oseti -

oni prave mi paradu kada grad posetim -

ti u kraju variš travu tu ćeš i ostati -

ja u kraju valjam nanu prsti su mi providni'

ps: ovo je nova pesma! :)

-Umetnik/umetnica sa kojom bi želela da sarađuješ?

Jelena Karleuša i dalje

-Buč Kesidi ili Elitni odredi?

Elitni odredi naravno

 

Razgovor vodila: Miljana Jovanović

Najnovije