Mladi i mediji

Vesti

Razvijanje buduće inicijative - Sedma radionica Poleta 21/22

Razvijanje buduće inicijative - Sedma radionica Poleta 21/22

U subotu, 12. februara 2022. godine, održala se sedma radionica za mlade Polet 21 / 22. Na njoj su analizirane ideje za inicijative koje su mladi u tri grupe predložili na prošloj radionici, razrađujući opšte komponente koje su potrebne kao i cilj koji se želi postići. Predlozi koje su mladi markirali kao inicijative koje bi želeli pokrenuti su:

  • Platforma za anonimnu razmenu problema i razovor, uz nedeljnu podršku stručnog lica, psihologa
  • Susreti svake nedelje na kojima bi se uz prateći sadržaj vežbala konverzacija na engleskom jeziku, a samim tim i povezivali mladi različitih nacionalnih zajednica
  • Okupljanje mladih festivalskog tipa, gde bi jedan dan bio osmišljen od strane mladih i za mlade i na kojem bi se održavali razni sadržaji tokom dana i večeri na otvorenom (koncerti mladih bendova, projekcija filma, društvene igre…)

Kao ideja koja ima najveći potencijal i u čijoj realizaciji bi mogli učestvovati svi odabran je poslednji predlog, a preostale dve inicijative pokušaće da se podrže kroz druge programe.

Naredna radionica je zakazana za sledeću subotu, a u međuvremenu će polaznici imati mogućnost da prisustvuju radionici Digital Storytelling na kojoj će moći da nauče jednostavne digitalne alate koji će im moći poslužiti u kampanji inicijative.

Baci pogled šta se radilo na prethodnim radionicama:

Prva radionica - Uvod

Druga radionica - Organizacija događaja i kul od slamčica

Treća radionica - Identitet

Četvrta radionica - Ekologija

Peta radionica - Kako se piše projekat?

Šesta radionica - Pokretanje inicijative

Najnovije