Otkrij arhiva

#StayHome: Glasom mladih o problemima mladih

#StayHome: Glasom mladih o problemima mladih

Da li si se upoznao/la sa terminom podcast? Mingl ti je razjasnio sve u vezi sa ovim trendom, a takođe je dao i zanimljive predloge koje podkaste slušati. Podkast Beogradske otvorene škole Fusing Futures: Light Them Up izbacio je prvu epizodu, požuri da odslušaš! Još jedan podkast namenjen je isključivo mladim ljudima. O čemu se radi?

Radio slobodna Evropa emituje podkast pod nazivom Glasom mladih. Glavna tema ovog podkasta jesu upravo mladi u regionu i njihove želje, težnje i problemi. Svake nedelje, mladi uspešni ljudi, oni kojima se još nije pružila prilika da svoje talente pokažu na pravi način, ili ljudi koji su spremni da menjaju svet u kome žive, govore na različite teme.

Podkast se emituje od početka 2017. godine, a neka od pitanja kojima se bavio jesu problemi finansijske nesamostalnosti mladih, nepronalaženje posla, školovanje, mediji, koreniti problemi zajednice u kojima žive i odnos prema marginalizovanim grupama u društvu. Takođe, mlade zanimaju i teme nacionalizma, politike, suočavanja sa prošlošću, ekoligije, Evropske unije i mnoge druge. Gosti podkasta često, iz svog ugla, pokušavaju da daju odgovor na uvek aktuleno pitanje: Ostati ili otići?

U emisijama u trajanju od 30 minuta priča se o svemu onome što se sigurno i sam/a prečesto pitaš. Glasom mladih pruža ti mogućnost da čuješ dosta različitih priča, mišljenja, iskustva i saveta, ali sa druge strane, teme u ovim emisijama jesu dokaz da se još neko suočava sa problemima i dilemama kao i ti.

Ovaj podkast je, pored ostalih predloga Mingla, super način kako da se istovremeno zabaviš učeći nešto novo i to na jedan zanimljiv i interaktivan način. Sve epizode podkasta dostupne su ti ovde, a na tebi je samo da se utopliš i ostaneš kod kuće.

Najnovije