Zabava

Pet friendly mesta u Beogradu

Pet friendly mesta u Beogradu

Mi koji nikuda ne idemo bez naših kućnih ljubimaca i mi koji ne možemo da odolimo da pomazimo ili nahranimo neku zalutalu životinjicu znamo koliko su pet friendly mesta bitna. Lokali u kome je dozvoljen ulaz i četvoronožnim drugarima su od izuzetne važnosti, pogotovo kada je zima i „debeli” minus.

Jedan od pet friendly lokala je i Gunners pub o kojem sam pisala o mestima koje definitivno morate posetiti u Beogradu. Nalazi se u strogom centru grada, u ulici Braće Jugovic 2A. Tako da, posle trčkaranja po Studentskom parku sa svojim ljubimcem možete svratiti da se utoplite uz šolju čaja.

Ako ipak odlučite da odete na ručak, umesto na trčanje, možete povesti i kućnog ljubimca u restoran Voulez vous. Ovaj restoran se nalazi na Vračaru, u ulici Đorđa Vajferta 52. Ili, ako biste ostali u krugu centra grada možete posetiti i Vespa bar u ulici Topličin venac broj 6. Takođe odlična klopa!

Na Banovom Brdu, u krugu Košutnjaka, postoji divno mesto koje se zove Aleksandar club, iliti ski staza, iliti raj za četvoronožne drugare i pogleda na Beograd. Idilično je i leti i zimi, pogotovo za životinje jer mogu da se istrče i uživaju.

Kafić Topolska 18, koji se nalazi u istoimenoj ulici, nudi sobu podstanara (kako kaže ona pesma) i za kuce i za mace, ali i vi možete da svratite na kafu.

The rolling barrel pub, takođe pab o kojem sam već pisala i jedno od mojih omiljenih mesta u gradu, nudi toplo utočiste po ovoj zimi. Kako vašim ljubimcima tako i vama. Plus ćete moći da se zabavite uz neku društvenu igru ili stoni fudbal. Pab se nalazi u Knjeginje Ljubice broj 26.

U kafiću Black Turtle u Gospodar Jovanovoj, kao i u Svetogorskoj ulici i na Kosančićevom vencu, možete popiti domaće pivo sa ukusom borovnice ili jagode uz društvo svog psa.

U Chopper kafeu možete pojesti burgere ili rebarca uz (najbolju) pomoć svog ljubimca. Verujem da će svi biti siti i zadovoljni. Chopper se nalazi u Sarajevskoj ulici broj 54.

Ako želite posle ića i pića da skinete koju kaloriju, a ne biste da ostavite svog prijatelja kod kuće, možete ga povesti sa sobom u teretanu Pro Gym, koja se nalazi u okviru Sportskog centra Vračar, u Sjeničkoj 1.

Pored nekolicine lokala i teretane, koje sam nabrojala, možete učiniti i vaše zgrade i ulice pet friendly mestima. Čak i uz prigovaranje komšinice sa trećeg sprata što puštate lutalicu u zgradu ne verujem da će vas koštati išta osim nekoliko minuta slušanja gunđanja.

Sjajni mladi ljudi iz Kulturiranja su ogranizovali akciju pravljenja kućica za napuštene šapice na Trgu Nikole Pašića. Deca za primer! Sada u Makedonskoj ulici, a i šire, možete naići na kuce i mace koje se greju u kućicama. Nahranite i uputite na toplo male šape kad god vam se ukaže prilika.

Autorka: Teodora Janković

Fotografija je preuzeta odavde.

Najnovije